Agenda

Navigeer door de activiteiten

Samenkomst:

Snelliusstraat 8 Enschede

Telefoonnummer: 06-34988188

Historie

Als voorgangersechtpaar van Goed Nieuws Gemeente vertellen we u graag hoe we als gemeente zijn begonnen. Dat begint met een persoonlijk getuigenis...

Na een heel aantal jaren in verschillende functies te hebben gediend in een aantal gemeentes in en rond Utrecht, heeft God ons in 2003 duidelijk gemaakt dat we een grote geloofsstap moesten nemen. We verkochten ons huis, zegden onze banen op en vertrokken met onze drie zoons naar Amerika om een pastorale training te volgen aan het Rhema Bible Training Center in Broken Arrow, Oklahoma. Twee jaren vol van wonderen, geweldig onderwijs, kostbare kontakten en een schat aan levenservaring volgden. In 2005 voltooiden we onze opleiding en stonden voor een nieuwe stap in geloof waarin we absoluut van God afhankelijk waren. Geen huis, geen banen en nog een beetje spaargeld: wat zou de wil van God zijn? Dat maakte Hij ons meer dan duidelijk: Enschede!

Om een lang getuigenis kort (maar krachtig) te houden: we konden wonder-boven-wonder eerst een huis huren, vonden uiteindelijk werk en zagen God in werkelijk al onze noden voorzien. Maar bovenal: we hadden vanaf het begin contact met mensen en voelden ons gauw thuis in Twente! In eerste instantie was het niet ons idee om zelf een gemeente te gaan beginnen, maar in 2007 maakte de Heer ons duidelijk dat we met een huissamenkomst moesten beginnen. Inmiddels hadden we een huis gekregen vlak over de grens in Gronau, met als bijzonder extraatje een grote ruimte die geschikt was om samen te komen. In die zomer gingen we terug naar Amerika voor een conferentie in onze "oude" kerk, waar God opnieuw tot ons hart sprak en we los van elkaar wisten dat we echt met de gemeente moesten beginnen en dat het Goed Nieuws Gemeente moest heten.

Op 1 augustus 2007 gingen we dan officieel van start en verhuisden in november van dat jaar naar het Speeltuingebouwtje Wesselerbrink. Vanaf het eerste begin hebben we gezien dat God krachtig werkt, hebben we wonderen van genezing en herstel gezien, en de gemeente zowel in de breedte als in de diepte zien groeien. Begin 2011 zijn we verhuisd naar Wijkgebouw de Helmer, waar we anderhalf jaar gebruik van hebben gemaakt. Vanaf september 2012 hebben we onze samenkomsten kunnen houden in de aula van de Bomansschool in Enschede Zuid, waar we heel blij waren met de extra groeiruimte en de betere faciliteiten voor met name de kinderdiensten. Maar ook daar groeiden we uit en na een uitgebreide zoektocht hebben we uiteindelijk een eigen pand kunnen aanschaffen, aan de Snelliusstraat 8 in Enschede. De Kerstdienst van 2017 was onze eerste dienst in de grote zaal van het nieuwe gebouw en sindsdien genieten we met volle teugen van de zegen van een eigen gebouw, niet alleen voor de samenkomsten en de kinderdiensten, maar ook voor bijvoorbeeld jeugdavonden, gebedsmomenten, Bijbelstudies, praiseavonden en: gewoon gezelligheid!

We zijn enorm blij met zoveel enthousiaste gemeenteleden die mee willen bidden en mee willen bouwen en hebben inmiddels een pastoraal team gevormd, bestaande uit vijf echtparen. Daarnaast heeft de gemeente een enthousiast leidersteam van 20 mensen en is er een bekwaam bestuur geïnstalleerd, dat controle houdt op alle organisatorische, administratieve en financiële zaken. We zijn klaar voor de volgende stap… Dank U Heer, U bouwt Uw kerk!

Bert en Lonneke Vonkeman

Voorgangers Goed Nieuws Gemeente