Agenda

  • Zondag 16 augustus 2020
    10:00 | Samenkomst
  • Zondag 23 augustus 2020
    10:00 | Samenkomst
  • Zondag 30 augustus 2020
    10:00 | Samenkomst
Navigeer door de activiteiten

Samenkomst:

Snelliusstraat 8 Enschede

Telefoonnummer: 06-34988188

Activiteiten

Hieronder een korte beschrijving van onze belangrijkste activiteiten

Samenkomst

De zondagse samenkomst is een ontspannen en vreugdevolle ontmoeting met muziek, zang, prediking en samenzijn. Tijdens de preek gaan de kinderen van 0 tot 12 jaar naar hun eigen dienst, waarin ze op een praktische en creatieve manier bezig gaan met de Bijbel, gebed en God, de hemelse Vader. Gemiddeld een keer in de zes weken hebben we een "getuigenis- en avondmaalsdienst", waarin een aantal gemeenteleden verhaalt wat God heeft gedaan en doet in hun levens, en waarin we samen het Avondmaal vieren. Iedere keer is het weer een feest om elkaar zo te ontmoeten en met elkaar te delen wat God in onze levens doet!

Bidstonden

Naast de voorbidstond op zondag hebben we tweewekelijks op woensdag een gebedsavond met lofprijs, aanbidding en gebed. Ook het pastoraal team heeft vaste momenten van gebed.

 


Startkring

Deze kennismakingskring is bedoeld voor nieuwe leden en belangstellenden. De cursus bestaat uit tien lessen over het christelijk geloof, met als onderwerpen onder andere Bekering, Doop, Heilige Geest, de Bijbel, Geloof, Gebed en de Grote Opdracht. We laten eenvoudigweg de Bijbel aan het woord over deze onderwerpen, en daarnaast is er genoeg ruimte om elkaar te leren kennen en elkaars vragen te beantwoorden. De cursus start zo gauw er genoeg belangstellenden zijn.

 
Hoger-Dieper Bijbelschool

In de afgelopen jaren hebben we meerdere malen een aantal Bijbelstudiecursussen aangeboden, elk van 10 lessen die op zaterdagmorgen werden gegeven. Onderwerpen waren onder andere "Geloof en Genezing", "Gebed en Gemeenschap" en "Het Vredesverbond". Daarnaast proberen we met regelmaat enkele 'specials' te doen, zoals "Het ontstaan van de Bijbel" en "Bijbelinterpretatie". Binnenkort gaan we weer van start!Tiener- en jeugdgroepen

Momenteel hebben we twee jeugdgroepen die tweewekelijks op vrijdagavond bij elkaar komen: de groep van 12-16 jaar en de groep van 17-21 jaar. Niet alleen het sociale contact is belangrijk, maar er worden ook Bijbelse antwoorden gezocht op vraagstukken waar de jongeren in deze tijd mee te maken hebben.Mannen- en vrouwendagen

Met regelmaat komen de mannen en de vrouwen apart bij elkaar voor studie, ontmoeting en gezelligheid. In principe vind dit elke twee maanden plaats, meestal op een zaterdagochtend.

 
Outreach-team

Jezus geeft aan de gemeente een duidelijke en zeer belangrijke opdracht: vertel het evangelie aan alle mensen, want iedereen heeft dit goede nieuws nodig. Dat is niet alleen de taak van evangelisten, maar van de hele gemeente. Ons outreach-team bestaat uit een aantal toegewijde mensen, die deze taak allereerst uitvoeren in gebed, maar daarnaast zich concreet uitstrekt naar mensen die de Heer op ons pad brengt om op te vangen en te begeleiden. Daarnaast wordt de gemeente aangespoord om ook deze Grote Opdracht te vervullen, onder andere door speciale Outreach-diensten.